10.2.2015

Valokuvasarja elokuvan pohjalta

Blogivalokuvauskurssin neljänen tehtävän aihe on elokuva, jonka pohjalta kuvata 3-5 valokuvan sarja. Koin tämän tähänastisista tehtävistä vaikeimmaksi. Jo elokuvan valinta tuotti päänvaivaa ja sen jälkeen mietin pitkään miten toisin elokuvan tunnelmaa kuviin.

Valitsin elokuvaksi Pieni suklaapuoti (Chocolat). Elokuvassa yksinhuoltajaäiti muuttaa kuusivuotiaan tyttärensä kanssa Ranskan maaseudulle ja avaa suklaapuodin. Uskonnolliset kyläläiset ovat epäileväisiä ja paheksuvat hänen epäsovinnaisia tapojaan. Mutta vähitellen Vianne onnistuu sulattamaan heidän sydämiään.







































2 kommenttia:

  1. Nam :) Mun lempi elokuva! Olen samaistunut häneen. Nainen, joka ei tiedä mihin kuuluu ja ei tiedä, missä koti on. Oli jopa pakko hankkia dvd. Olisin valinnut tämän, jos toteuttamani idea ei olisi vallannut minu täysin ja menettänyt järkiini.

    VastaaPoista
  2. Hei! Elokuvan ollessa minullekkin tuttu osasin jo ensimmäisistä kuvista aavistaa mistä on kyse! Tämä kertoo myös siis siitä, että olet valinnut oikeita elementtejä kuvaan tunnelman saavuttamiseksi. Pidän myös ajatuksesta, jossa olet hyödyntänyt ns. suklaan valmistusvaihetta metaforana jonkin uuden muotoutumiselle ja lopulta sydänten sulattajaksi! Ensimmäinen kuva on ihastuttavan tunnelmallinen ja taustalle laittamasi kuva (kirja?) heittää katsojan toiseen aikaan ja paikkaan. Seuraava suklaan muodostumiskuva on herkullinen, mutta tämän kohdalla pohdin olisiko sille voinut etsiä pienempää/sievempää kuppia, johon suklaamoussen lusikoida? Tällöin päästäisiin eroon suuren kulhon aiheuttamasta leivontakuppi estetiikasta ja mahdollisesti jäljiteltyä vielä enemmän pienen suklaapuodin tunnelmaa. Seuraaviin kuviin olet valinnut ihastuttavan tekstin "enjoy life" ja herkän sävymaailman. Pidän myös sommitelmallisesti siitä, ettet ole asettanut pääroolissa olevia esineitä keskelle kuvaa, vaan sivulle johdattelemaan katsetta kuva-alassa ympäriinsä. Asetelmissa pohdin olisivatko ne kaivanneet hieman lisävalotusta, mutta toisaalta tämä on enemmän makukysymys. Viimeisestä suklaasydän kuvasta pidän siinä, että se sitoo ajatusta sydänten lämmittämisestä ja sulattamisesta! Tässä valkoinen pohja/tausta toimii parhaiten tuodessaan suklaan ja siihen piirretyn sydämen esiin. Hienoja kuvia!

    VastaaPoista