2.2.2015

Valokuva ja teksti

Hyvä ystävä lämmittää mieltä, kuin kuppi kuumaa pakkasella.

Blogivalokuvauskurssin kolmannen kotitehtävän aihe, valokuva ja teksti, on kiehtova. Kuvia kertyi jälleen melko paljon. Tällä kertaa koin jopa valinnanvaikeutta.

1. Valokuva, joka pitää sisällään tekstiä.




























2. Teksti, jonka pohjalta 3-5 valokuvan kuvasarja.


"Kahvin paahtaminen ei ole afääri, mutta kylläkin antoisa harrastus"  
Gustav Paulig 1900-luvun alussa.

Tämä teksti työpaikan kahviautomaatin pahvimukissa on minusta huvittava ajatellen nykypäivää. Olemmehan kahvinjuonnin maailmanennätyskansaa. Meillä on jopa lakisääteinen kahvitauko.

Kahvi ja kahvilakulttuuri alkoi kiinnostaa minua siinä määrin, että varasin kirjastosta kirjan
"Kahvintuoksuinen Helsinki". Kirjan aiheen innoittamana kiertelin Helsingin vanhoja kahviloita. Yhden päivän aikana join kolme kuppia kahvia, joka on minulle tosi paljon.







































1 kommentti:

  1. Hei! Olet lähtenyt toteuttamaan tehtävää meille kaikille tuttujen elementtien kautta ja pieni kahvin historia oli ilahduttavaa luettavaa! Pidän selkeästi johdattelustasi, jossa lähdetään työpaikan kahvimukeissa olevasta lausahduksesta eteenpäin. Muki menee myös moitteettomasti yhteen kahvinpapujen kanssa, jotka ovat herkullinen yksityiskohta! Kahviloissa otetuista lähikuvista kahvikupeista pidän tunnelmaltaan Cafe Engelistä eniten. Tässä kuvassa olet jättänyt taustaa eniten näkyviin ja sen tummuus tunnelmavalaistuksellaan on ihastuttava. Vasemmanpuolimmaisen kuvan kohdalla jäin pohtimaan, että olisiko sitä voinut rajata löyhemmin jolloin ympäristöä tulisi näkyviin? Vai onko näin ollut alunperinkin, mutta tähän kolmen kuvan sarjaan sommitellessa rajaus välttämätön? Oikeanpuolimmainen herkkukahvi puolestaan tulee harmillisesti hieman yli ja pohdin, että miltä sen toinen puoli olisi näyttänyt jos kupin olisi kääntänyt toinen kylki näkyviin? Mahdollisesti myös pieni käsiliinalla pyyhkäisy kupin reunasta olisi putsannut pahimmat valumat pois. Tässä kuvassa myös pieni lisävalotus voisi kirkastaa kuvaa, mutta ei pakollinen. Valokuva, joka pitää tekstiä sisällään on puolestaan hauska mittasuhteiden sekamelska! Pohdin kuvassa värilämpötilaa, sitä muuttamalla olisi kuvaan saanut keltaisen sijaan raikkaampia sävyjä, seuraavaa kertaa ajatellen voisit siis kokeilla miten muutokset vaikuttavat kuvan väreihin! Edessä oleva teekuppi on hauska ja tuo kontrastia takana olevaan "oikean kokoiseen" kuppiin. Mietin kuitenkin, että olisiko haudutuspalloa ja siihen kiinnitettyä teekuppia saanut enemmän samalle viivalle, eli rinnakkain? Tai sitten mahdollisesti pieni erotus toisistaan diagonaalissa voisi toimia myös. Tässä kuvassa jään ehkä kaipaamaan hieman jotain hengittävyyttä esineiden välille. Muuten olet onnistunut tekemään todella tunnelmallisen valokuvan teehetkestä! Hyvä!

    VastaaPoista