16.2.2015

Mistä minä pidän

Blogivalokuvauskurssin 5. kotitehtävää varten kirjoitimme tunnilla paperille 10 asiaa mistä pidämme.
Aikaa oli muutama minuutti ja minä kirjoitin seuraavat sanat:

Kukat
Kirjat
Lasit
Korut
Mietelauseet
Ystävät
Kesä
Riippumatto
Astiat
Matkustaminen

Vaikka aiheet olivat asioita, joista pidän, ei kuvaustehtävä kuitenkaan ollut helppo. Mietin moneen kertaan mitä kuvaisin. Viimein päädyin näihin: Mietelauseet, Kirjat, Astiat, Korut ja Kukat.



























Olin päättänyt ottaa yhdeksi kuvausaiheekisi mietelauseen. Myös kukat olivat listallani, joten pysähdyin kuvaamaan kukkakaupan sisäänkäynnin vieressä olevia kukkia. Kasvit olivat tasolla, jossa valo osui mukavasti keltaisiin kukkiin. Kuvaa piti jonkin verran rajata, jotta sain mietelauseen sopimaan kuvaan.



























Lukeminen on yksi harrastuksistani. Kirjoja piti muutamaan kertaan asetella uudelleen hyllyyn, jotta sain itseäni tyydyttävän kuvan. Pidän myös kirjanmerkeistä, kuten kuvasta näkyy.


























Vanhat astiat ovat minusta ihania. Kotoa löytyy vanhaa Arabiaa ja vanhoja lasiesineitä. Mutta miten niistä saisi hyvän kuvan, tuotti päänvaivaa. Monista kuvista päätin valita tämän.



Viidennen kuvan kohdalla oli valinnan vaikeus. Vaihtoehtoina oli Matkustaminen tai Kukat. Kukkakuvia tuli otettua paljon, mutta päädyin tähän. Ruusukuvioinen huivi ja asustekukka.


























Ja tässä vielä matkustamiseen liittyvä kuva. Loistavaa, että nykyisin on valinnanvaraa. On paljon helpompaa erottaa oma matkalaukku mustien matkalaukkujen joukosta. Kuvan matkalaukku ei kuitenkaan päätynyt minun mukaani, sillä ostin syksyllä itselleni ihanan valkoisen matkalaukun.






1 kommentti:

  1. Hei! Nyt kun on ollut näin harmaita päiviä, niin on ilahduttavaa nähdä tällaisia hyvänmielen kuvia! Ensimmäisessä kuvassa olet hienosti havannoinut valon ympäristössä ja kuvannut keltaisena hehkuvan kukan. Mielestäni tässä vaakakuva sopii hyvin, sillä ideanasi oli kuitenkin mietelauseen esiintuominen, eikä pelkästään kukka (tällöin myös pystykuva voisi toimia). Usein vaakakuvaan onkin helpompi asetella tekstiä kuvan lisäksi! Kirjakuvassa pidän siitä, että kirjojen ja kirjanmerkkien linja kulkee kuva-alan halki, tämä luo elävyyttä muuten staattisiin elementteihin. Tässä kuvassa pohdin myös vaihtoehtoisena lavastuksena esimerkiksi kuvaa, jossa yksi kirjoista olisi kaatunut "nenälleen" ja täten jatkanut linjakkuutta pienellä muutoksella. Astiakuvassa olet puolestaan hienosti hyödyntänyt valoa ja varjoa kuvassasi! Astiat eivät ole helpoimmasta päästä kuvattavia, mutta parhaimmillaan ne paljastavat itsestään moniulotteisia puolia. Tässä olet mielestäni onnistunut hyvin! Pohdin, että olisiko kuva voinut olla aavistuksen kirkkaampi, mutta tämä on enemmänkin mielipidekysymys. Tämä kuva voisi toimia myös mustavalkoisena! Olet asetellut astian tyylikkäästi vielä vasempaan kulmaan, jolloin varjo saa pääroolin kuva-alassa, hieno oivallus! Seuraavassa korukuvassa on jämäkkä ja tiukka rajaus, joka sopii näyttämään nimenomaan pienet kuvauskohteet. Vaikka oletkin asetellut korut lasissa suhteellisen sivuun, niin vasemmalla oleva kukka tasapainottaa tätä sommittelua, ilman sitä kuva "kaatuisi". Kukkakuvassa puolestaan hetkin jouduin katsomaan, että oletko leikannut erilaisia kukkakuoseja ja yhdistänyt ne valokuvaksi! Kuva on ihastuttavan romanttinen ja tietyllä tavalla graafinen kuvituksensa puolesta. Asustekukka tuo hyvin kolmiulotteisuutta kuvaan. Tässä olisi vaikea myöskään kuvitella pystykuvaa, pohdin olisiko asustekukka voinut olla hieman alempana kuvassa, mutta sekin on enemmän makukysymys! Valotuksen puolesta kuva on herkkä ja kauniin kylmäsävyinen. Matkalaukkukuvassa jäin pohtimaan olisiko tiukempi rajaus pelastanut esimerkiksi kuvan yläosassa näkyvältä valokatkaisijalta? Tässä myös mahdollinen lisävalotus saattaisi kirkastaa kuvaa, mutta värit ovat muuten todella puhtaat! Hauska matkalaukku! Itselläni on vain vanha rinkka ja pohdin uuden matkustuskaverin hankkimista, mutta ehkä tämä ei ole omaan makuuni. Hyvä kuitenkin tietää, että vaihtoehtoja on joka lähtöön! Hienoja kuvia!

    VastaaPoista